Een gelukkige moeder vertelt haar verhaal

In ons gezin hebben we drie kleine kinderen waarvan een jongen en een meisje problemen met hun ogen hebben. Daarom schreef de oogarts bij een bezoek voor dat beiden een bril moesten dragen. Misschien kunnen de ogen op die manier zo bijtrekken, dat later geen operatie nodig is. Maar wegens schulden hebben wij daar geen geld voor en onze basisverzekering voor ziektekosten vergoedt geen brillen meer. Ook niet voor onze kleuters. Ik heb bij de gemeente Kampen hulp gevraagd, maar kreeg als antwoord dat daar geen potje meer voor is en dat ze me niet konden helpen. Ik zat werkelijk met de handen in het haar. Gelukkig kreeg ik een tip dat het Kamper Kracht fonds misschien kon helpen. Ik heb in een mail om hulp gevraagd en binnen twee weken was het rond. We waren dolblij. Wat een goed fonds. Ik heb gemaild ‘dat het toppers zijn!’


Kun je tegenwoordig zonder pc?

In een gezin is de vader helaas zonder schuld werkloos geworden en zijn twee kinderen van acht en vijf jaar leerplichtig. Dan geeft hun oude computer de geest. Men heeft geen geld om een nieuwe te kopen, elk dubbeltje moet in het gezin worden omgedraaid voor het wordt uitgegeven. Maar een computer is onmisbaar, zowel voor de vader die contact moet onderhouden met het UVW wat alleen via een computer kan, en voor de kinderen die dat voor school nodig hebben. Een vraag ingediend bij de gemeente Kampen. Daar is wel een computerregeling maar pas voor kinderen vanaf groep 7 van het basisonderwijs. En de oudste uit dit gezin zit in groep 5. Helaas kan de gemeente geen uitzondering maken en ziet het als een ‘luxeproduct’. Ook het UWV vindt dat een computer bij het huishouden hoort en helpt niet.  In een huis-aan-huiskrant trof de vader een advertentie van het Kamper Kracht fonds aan. Hij reageerde, met succes. Via                                                                                                                           dit fonds kreeg het gezin een geschikte computer in huis.


Weer sociale contacten mogelijk

Al bijna dertig jaar ongeschikt om te werken hoe graag ze het ook zou willen. Een WAO-inkomen op bijstandsniveau, dat is haar lot. Leven op de rand van de armoede. Elk jaar meer geld kwijt aan ziektekosten. Door het slijtageproces in haar lichaam is ze niet meer in staat om op een gewone fiets rond te rijden. Toch wil ze graag haar hobby blijven uitoefenen. Foto’s maken voor een vereniging. Die op de website van de vereniging worden geplaatst. Zo blijft ze ook in contact met mensen en wordt voorkomen dat ze in een sociaal isolement terecht komt. Daarvoor heeft ze een elektrische fiets nodig. Een beroep op de bijzondere bijstand van de gemeente Kampen wordt afgewezen. Het Kamper Kracht fonds ondersteunde de wens van mevrouw om zo lang mogelijk actief te blijven voor haar vereniging en te voorkomen dat ze in een isolement kwam. Het fonds kwam met een oplossing waardoor mevrouw deel kan blijven uitmaken                                                                                                                             van de maatschappij. Gelukkig.