Energie solidariteitsfonds


Hoe warm is het bij u thuis?

Eerder dachten we niet zo heel erg na over de temperatuur in huis. Maar nu is dat helemaal anders. Want bij veel mensen heeft de verwarming zo lang mogelijk uit gestaan. Iedereen zocht naar manieren om het warm te krijgen zonder gas te gebruiken. Dikke truien, warme sloffen, dekentjes op de bank… Maar ja, op een gegeven moment zul je toch moeten stoken in huis. Ook om problemen met vocht en schimmel te voorkomen bijvoorbeeld.

 

Toeslag weggeven

De overheid helpt iedereen die een energie-contract heeft met een toeslag van €380. Maar sommige mensen hebben die toeslag niet nodig, die willen er graag andere mensen mee helpen.

Daarvoor is het Energie-solidariteitsfonds opgericht. Het idee is simpel: geef je toeslag weg als je het niet nodig hebt. We weten dat er genoeg mensen zijn die het wel heel hard nodig hebben.

De actie loopt goed tot nu toe, er is al veel geld binnengekomen. Uw gift kunt u nog steeds geven via NL40 RABO 0304 5990 26 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Kampen o.v.v. Energie-solidariteitsfonds.

 

Ontvangers gezocht

Maar nu is de vraag: wie heeft er hulp nodig? Want het is niet zo makkelijk om aan te geven dat je alles niet meer kunt betalen. Sommige mensen slaan liever een maaltijd over dan dat ze hulp krijgen. Maar dat is eigenlijk best verdrietig. En niet nodig. Want we hebben het geld van mensen die het niet nodig hadden. En we willen graag dat het terecht komt bij mensen die ermee geholpen zijn.

Daarom willen we u vragen: als het heel koud is bij u thuis, of als u de energie niet kunt betalen, geef het alstublieft aan. We gunnen iedereen een warm huis en geen zorgen om geld. Dus alle beetjes die we kunnen helpen, doen we graag.

Misschien schaamt u zich ervoor. Misschien vindt u dat iedereen zich zelf moet redden. Maar zou het niet mooier zijn als we elkaar helpen? Dan kunt u een volgende keer iets voor iemand anders doen. Daar wordt de wereld mooier van. In deze tijd weet iedereen dat het je zomaar kan overkomen. Je hebt een nieuw contract nodig en je bedragen zijn opeens heel veel hoger. Dat kun je niet zomaar betalen, dat begrijpt iedereen. En hoe eerder u hulp krijgt, hoe makkelijker het opgelost kan worden.

 

Financiën op Koers

Een stap die u kunt zetten is contact opnemen met Financiën op Koers. Dat is een samenwerking tussen drie organisaties: Welzijn Kampen, Humanitas en de gemeente Kampen. Zij geven hulp en advies bij financiële zaken.

Aanmelden kan op de volgende manieren:

www.financienopkoers.nl

Telefoon: 038-3335924

Whats app: 06-10272050

 

Joke Luiten helpt dit fonds te organiseren. Zij zegt: ‘Is het een druppel op een gloeiende plaat? Misschien wel, maar iedere druppel helpt, denk ik dan maar. We kunnen de energiecrisis niet oplossen, maar wel voor sommigen iets lichter maken. 

We werken samen met Financiën op Koers, zij hebben de kennis en weten waar mensen terecht kunnen. En met verschillende kerken hier in Kampen die zich hier ook voor willen inzetten. 

Ik hoop dat aan de ene kant mensen bereid zijn om geld te geven. En aan de andere kant dat mensen die het nodig hebben dit ook gaan aanvragen, hoe moeilijk dat soms ook zal zijn. 

 

Het is goed om solidair te zijn met elkaar.’