Voorbeelden individuele aanvragen


Voorbeelden van mogelijke aanvragen bij het Kamper Krachtfonds

  • Een gescheiden bijstandsmoeder met twee kinderen. Haar ex-man heeft haar met grote schulden laten zitten. Als gevolg van een aflossingsregeling houdt ze nauwelijks geld over van haar uitkering. Het ontbreekt de kinderen aan zo ongeveer alles: eten, kleding, schoeisel, bedden en handdoeken.
  • Een moeder en haar twee tienerdochters verblijven regulier in ons land. Ze kunnen voorlopig alleen in tijdelijke panden worden gehuisvest. De vrouw werkt in kortlopende ploegendiensten, maar verdient erg weinig. Het gezin heeft geen huisraad en slaapt op twee oude matrassen op de grond. Een diaconie helpt ze aan tweedehandse meubels maar zoekt geld voor bedden en beddengoed.
  • Een verwarde, alleenstaande jonge vrouw heeft geen greep op haar financiën. Op haar uitkering wordt beslag gelegd, waardoor ze slechts geld voor eten en drinken heeft. Voor langere tijd wordt ze financieel begeleid. Ze heeft geen winterjas en geen fiets.
  • Een gezin telt drie kinderen. De vader heeft een verstandelijke beperking en de moeder heeft, als gevolg van een auto-ongeluk, lichamelijke klachten. Woonbegeleiding is noodzakelijk. Als blijkt dat de vader zijn sleutelbos heeft verloren, moet er snel gehandeld worden. Geld voor nieuwe cilindersloten met sleutels is er niet.
  • Na 40 dienstjaren heeft een man zijn rust verdiend. Hij wil in zijn vrije tijd lekker gaan vissen. Het gaat echter helemaal mis met zijn dochter en haar kind. Om te voorkomen dat ze gaat zwerven en dakloos wordt, sluit hij een grote lening af. De afbetaling dwingt hem weer te gaan werken, elke cent wordt opzij gelegd. Hij beschikt niet over de financiële middelen om zijn kapotte bril te vervangen, laat staan om een nieuwe visakte te kopen. Hij raakt er moedeloos van.
  • Een vrachtwagenchauffeur is werkeloos. Hij en zijn vrouw verkopen hun huis. Nu zitten ze met een grote restschuld. Zijn rijbewijs zal binnenkort verlopen, maar geld voor een keuring is er niet. Er dreigt een onaangename situatie te ontstaan omdat de man aan het solliciteren is.
  • Een man heeft ooit een trauma opgelopen als gevolg van een overval. Hij raakte ontregeld en is gaan zwerven. Berooid klopte hij tenslotte aan bij de crisisopvang. Zijn identiteitsbewijs was hij kwijtgeraakt en zonder dat krijgt hij geen uitkering.